Κέικ μπανάνας

2016-02-29Συνταγές

Συνταγή για κέικ μπανάνας, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, με τις μπανάνες, τους χουρμάδες και την κανέλα να δίνουν γλυκιά γεύση! Είναι ιδανικό για πρωινό!

 

 

 

Τι θα χρειαστείτε:

3 πάρα πολύ ώριμες μπανάνες (όσο πιο ώριμες τόσο το καλύτερο) 

3-4 χουρμάδες πολτοποιημένους

1 αυγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι baking powder (3,5 κ.σ.)

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα

3/4 φλιτζ. (180 ml) γάλα αμυγδάλου ή γάλα 2% λιπαρά

1 1/4 φλιτζ. (137 g) αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ

1 1/4 φλιτζ. (200 g) αλεύρι

1 1/4 φλιτζ. (112 g) βρώμη

 

 

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

2. Σε μια φόρμα για ψωμί τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί

3. Λιώστε τη μπανάνα σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε το γάλα και τα άλλα υλικά, εκτός από το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι, το baking powder και τη βρώμη.

4. Αναμείξτε το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι, το baking powder και τη βρώμη σε ένα μπωλ.

5. Αναμειξτε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ. 

6. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρύδια ή κομματάκια σοκολάτας και σταφίδες στο μείγμα.

7. Ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο θα έχει ροδίσει και θα έχει ανοίξει στο επάνω μέρος.

 

Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.  Διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο. 

Η συνταγή είναι παραλλαγή από την ιστοσελίδα Minimalist Baker (http://minimalistbaker.com/one-bowl-gluten-free-banana-bread/).