Κουλούρι ολικής άλεσης με βρώμη και λιναρόσπορο

2020-03-26Συνταγές

Το κουλούρι αποτελεί ένα από τα πλέον κλασσικά ελληνικά πρωινά γεύματα & μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα σπίτι!

 

 

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ βρώμη
  • 8 γρ ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 50 γρ αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 50 γρ ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 - 1 1/4 φλ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Ανακατέψτε σε ενα μπωλ το αλεύρι, τη βρώμη, το λιναρόσπορο το αλάτι, τη μαγιά & τη ζάχαρη
  3. Ανακατέψτε το ταχίνι & το λάδι και ρίξτε το μαζί με το νερό στο μίγμα των στερεών υλικών
  4. Ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό το μίγμα της ζύμης
  5. Χωρίστε τη ζύμη σε 6-7 κομμάτια, σε σχήμα κορδονιού  & τυλίξτε σαν κουλούρια
  6. Βουτήξτε τα σε νερό και στη συνέχεια μέσα σε βρώμη ή/και σουσάμι
  7. Αφήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολα για 20 λεπτά να φουσκώσουν
  8. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά