Μπάρες με βρώμη και αμύγδαλα

2017-05-07Συνταγές

Μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε στο σπίτι μπάρες βρώμης που δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Η συνταγή μπορεί να μην περιέχει κρυσταλλική ζάχαρη, αλλά περιέχει μέλι, το οποίο ανήκει στα ελεύθερα σάκχαρα όπως και η κρυσταλλική ζάχαρη (είτε είναι λευκή, είτε καστανή)!

Τι θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι (220 γρ) χουρμάδες

1/4 φλιτζ. (80 γρ) μέλι 

1/4 φλιτζ. (60 γρ) φυστικοβούτυρο

1 φλιτζ. (110 γρ) αμύγδαλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 1/2 φλιτζ. (130 γρ) βρώμη

Εκτέλεση:

  1. Πολοτοποιήστε τους χουρμάδες στο μπλέντερ.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τους πολτοποιημένους χουρμάδες.
  3. Ζεστάνετε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αναμείξτε τα μεταξύ τους.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακέτεψτε καλά.
  5. Βάλτε σε ένα σκεύος 20x20 εκατοστά αντικολλητικό χαρτί 
  6. Μεταφέρετε το μείγμα στο σκεύος και πιέστε το να καλύψει το σκεύος
  7. Καλύψτε με μια διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  8. Κόψτε σε 10 κομμάτια-μπάρες και κρατήστε τις σε ένα αεροστεγές τάπερ ή στο ψυγείο.

Η συνταγή (και η εικόνα) προέρχεται από το Minimalist Baker (http://minimalistbaker.com/healthy-5-ingredient-granola-bars/)