Μuffins με αλεύρι ρεβυθιού!

2021-04-22Συνταγές

Το αλεύρι ρεβυθιού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες & πρωτεΐνη, καθιστώντας τις συνταγές στις οποίες χρησιμοποιείται ιδιαίτερα θρεπτικές και χορταστικές! Αποτελεί μια καλή επιλογή υλικού σε συνταγές για μικρούς και μεγάλους που δεν επιλέγουν συχνά τα όσπρια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα vegan & νηστίσιμων συνταγών! 

Για 12 muffins θα χρειαστειτε:

  • 1 3/4 φλ αλευρι ρεβυθιου
  • 2 φλ νερό
  • 1/4 φλ. διατροφική μαγιά 
  • 1 κγ. baking powder
  • Πιπέρι
  • 1 κγ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κγ. βασιλικό σε σκόνη
  • 1 φλ καλαμπόκι
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση:

1. Αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, και το νερό. 
2. Προσθέτουμε τη διατροφική μαγια, και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. 
3. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και την πιπεριά. 
4. Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 βαθμούς. 

Καλή απόλαυση!