Πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο διατολόγο-διατροφολόγο

2020-08-17Άρθρα

Έρχεται και παλι η εποχή που πολλοί ψάχνουν να βρουν τον διαιτολόγο-διατροφολόγο που θα τους βοηθήσει στην διαχείρηση του σωματικού βάρους.

Η ευρεση του κατάλληλου επαγγελματία υγείας όμως δεν είναι παντα εύκολη, καθώς, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν και επιτήδειοι!

Είναι σημαντικό να βασιστούμε στο βιογραφικό & την υπαρξη άδειας ασκήσεως επαγγελματος του διαιτολόγου που μας ενδιαφέρει να εμπιστευτούμε, αλλά ειναι σημαντικό να δουμε και τι πρεσβεύει!

Γνωρίζετε πώς να ξεχωρίσετε μια παράδοξη δίαιτα;

 

Έχουμε τη δυνατότητα να δουμε αν ο επαγγελματίας ασχολείται με την προαγωγη υγείας (πχ. σταδιακή αλλαγή τρόπου ζωής και όχι γρήγορες λυσεις για προσωρινα αποτελέσματα) και αν βασίζεται στην πραγματική επιστημονική τεκμηρίωση! 

Τελος, μπορουμε να ρωτήσουμε τον διαιτολόγο- διατροφολόγο για τον τρόπο λειτουργίας του και λεπτομέρειες για τη συνεδρία.

Αντιθέτως, είναι σημαντικό να αποφυγουμε να βασίστουμε στην εικόνα του ατόμου που δίνει συμβουλές στα social media, χωρις να έχει τις διαπιστευμενες γνώσεις!
Επισης, το γεγονος οτι κάποιος διάσημος ή φίλος πήγε στον Χ διαιτολόγο-διατροφολόγο δεν σημαίνει ότι επέλεξε τον πλεον κατάλληλο! 

Τέλος, είναι πολυ σημαντικό για την υγεία μας να εμπιστευομαστε μόνο οσους εχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!!!

 

Ενημερωθείτε & κλείστε το ραντεβού σας εδώ!