Τραγανά ψητά ρεβύθια

2018-01-13Συνταγές

Τραγανά ψητά ρεβύθια, ιδανικά για σνακ και σαλάτες!

Κλασσικά τα ρεβύθια τα τρώμε ως κύριο γεύμα. Μπορούμε όμως να τα ψήσουμε και να τα απολάυσουμε και ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, ή να τα βάλουμε σε σαλάτες. 

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
  • 2 κ.σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε αγαπημένα μπαχαρικά ή συνδυασμούς όπως κανέλλα, pumpkin spice, κάρρυ και τζίντζερ, τσίλι, και ο,τι άλλο μίγμα ή μπαχαρικό σας αρέσει!

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα νερόβρστα ρεβύθια με μια πετσέτα.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώνουν λίγο πάνω στην πετσέτα, ενώ αφαιρούμε τη φλούδα τους.
  3. Τοποθετούμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, ρίχνουμε 2 κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά της επιλογής μας και ανακετεύουμε.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τα ρεβύθια. 
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Μπορείτε κάθε 10 λεπτά να ανακινείτε το ταψί (και να "γυρίσουν" τα ρεβύθια) για να ψηθούν ομοιόμορφα τα ρεβύθια.
  7. Δοκιμάστε και προσθέστε αν θέλετε επιπλέον μπαχαρικά! 
  8. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
  9. Καλή απόλαυση!

Πάρτε ιδέες για ψητά ρεβύθια με διάφορα μπαχαρικά από εδώ.