Αποξηραμένα συκα με γέμιση ξηρών καρπών & κανελα, και επικάλυψη σοκολάτας

2020-11-10Συνταγές

Αποξηραμένα συκα με γέμιση ξηρών καρπών & κανελα, και επικάλυψη σοκολάτας.
Μια πανευκολη συνταγή για διαφορετικά σοκολατακια, πλουσια σε φυτικές ινες! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείτε:

-Αποξηραμένα συκα 
-αμυγδαλα & καρυδια
-κανέλα
-σοκολάτα 

Για περιπου 18 κομμάτια χρειάστηκα περίπου 20 γρ ξηρών καρπών & 75 γρ σοκολάτας

 

Ψάχνετε θρεπτικές & εύκολες συνταγές; Είστε στο σωστό μέρος! Πατήστε εδώ!

Εκτέλεση:
1. Θρυματιστε τους ξηρους καρπους στο μπλέντερ και μετά αναμειξτε με κανέλα
2. Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μια οπή στα συκα και με ένα κουταλάκι βάλτε μέσα τους θρυματισμενους ξ. καρπους. Επίσης βγάλτε το πανω κομματάκι από το κοτσάνι που δεν μασιεται/τρώγεται) 
3. Λιωστε τη σοκολάτα στο φουρνο μικροκυματων σε ένα βαθυ μπολάκι και βουτηξτε τα συκα να επικαλυφθουν.
4. Αφήστε τα στο ψυγείο να δέσει η σοκολάτα. 
5. Καλη απόλαυση!