Μπάρες με σπιρουλίνα, κακάο & ξύσμα πορτοκαλιού

2021-12-08Συνταγές
Μπάρες με σπιρουλίνα, κακάο & ξύσμα πορτοκαλιού
Μπάρες με σπιρουλίνα, σοκολάτα & ξύσμα πορτοκαλιού

Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος κυανοβακτηρίου, με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, και χρήση ως συμπλήρωμα διατροφής. Μπορεί να προστεθεί σε πολλές συνταγές, είτε για πιο έντονο πράσινο χρώμα, είτε για αύξηση της περιεκτικότητας του γεύματος σε θρεπτικά συστατικά.

Θα χρειαστείτε για 8 μπάρες:

  • 150 γρ ξηρούς καρπούς της επιλογής σας (εδώ: αμύγδαλα & καρύδια)
  • 120 γρ χουρμάδες
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. βρώμη αλεσμένη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 1 1/2 κ.σ. σπιρουλίνα
  • 2 κ.σ. cacao nibs (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τους χουρμάδες στο blender για να γίνουν πάστα
  2. Στο blender αναμείξτε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια (όχι σκόνη).
  3. Ρίξτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά
  4. Απλώστε το μίγμα σε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε το μίγμα
  5. Αφήστε τις μπάρες να σταθούν για 20 λεπτά στην κατάψυξη και μετά κόψτε σε 8 κομμάτια.
  6. Διατηρούνται στην κατάψυξη και στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ.