Πώς πρέπει να είναι η διατροφή που είναι καλό να ακολουθούμε;

2021-07-19Άρθρα
Πώς πρέπει να είναι η διατροφή που είναι καλό να ακολουθούμε;

Ποια ειναι η καλυτερη διατροφή του κόσμου; Ποια διατροφή να ακολουθήσω;

Ένα υγιές πρότυπο διατροφής εχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Κάνει καλό στην υγεία μας: Περιέχει ποικιλία θρεπτικών τροφίμων, δεν απαγορεύει κανένα τρόφιμο χωρίς λόγο, και βοηθά στην διατήρηση της καλής μας ψυχικής και σωματικής υγείας, και φυσικά στην καλή μας σχέση με το φαγητό! 

2. Είναι κοντά στις διατροφικές μας αρέσκειες: Πώς θα νιώθουμε ευεξία, πώς θα απολαυσουμε την τροφή αν δεν μας αρέσει; Πόσο θα ακολουθήσουμε τη διατροφή αν δεν μας αρέσει;

3. Μπορεί να γίνει κομμάτι του τρόπου ζωής μας: Η διατροφή μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής μας. Η προσκόλληση σε ακραία και μη ισορρπημενα προτυπα διατροφής επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευεξία μας!

 

Το φαγητό πέρα από αναγκαίο για να διατηρηθούμε στη ζωή είναι και απόλαυση. Εάν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος, τότε δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε κάποιο συστατικό ή τρόφιμο ή ομάδα τροφίμων από τη διατροφή μας. Για να είμαστε υγιείς είναι καλό να απολαμβάνουμε ποικιλία τροφίμων στην ποσότητα που αναλογεί στις ανάγκες μας και στη σωστή συχνότητα. Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί ένα από πλέον καλά μελετημένα πρότυπα διατροφής & συστήνεται παγκοσμίως. Για εμάς είναι ιδανική, καθώς είναι μέρος της κουλτούρας μας, και έχουμε εύκολη πρόσβαση σε πληθώρα τοπικών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, οσπρίων, και ψαριού, ενώ παράγουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. 

Φυσικά είναι ευεργετικό να αποφεύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων, να προτιμούμε φρούτα και λαχανικά, να μαγειρεύουμε στο σπίτι και να τρώμε λιγότερο συχνά τρόφιμα που είναι πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, χωρίς αυτό να μας οδηγεί σε υπερβολές και μη υγιή σχέση με το φαγητό!