Ψητά φαλάφελ (ρεβυθοκεφτέδες)

2021-01-24Συνταγές

Μια Μεσογειακή συνταγή, που είναι γεμάτη θρέψη, χάρη στα ρεβίθια, αλλά και εύκολη στην προετοιμασία και το ψήσιμο!

Θα χρειαστείτε για περιπου 12 φαλάφελ:

  • 1 φλιτζάνι (200 γρ) ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες σε νερό με 1 κ.γ. σοδα
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κσ αλεύρι ή βρώμη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να αλείψετε τα φαλάφελ πριν τα ψήσετε

Εκτέλεση:

1. Απο το προηγούμενο βράδυ μουλιάστε τα ρεβίθια σε νερό και σόδα
2. Την επόμενη μέρα, στραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε τα ρεβίθια
3. Στο πολυμίξερ αναμείξτε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν μια πάστα
4. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 220 βαθμούς. 
5. Φτιάξτε τα μπιφτεκάκια-φαλάφελ και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλειψτε τα φαλάφελ με λίγο ελαιόλαδο. 
6. Ψηστε για 30 λεπτά, αναποδογυρόζοντάς τα στο ενδιάμεσο για να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές.

Καλη απόλαυση!