Σπιτικό κουλούρι Θεσ/νίκης: πολύσπορο και ολικής άλεσης

2016-07-08Συνταγές

Τι θα χρειαστείτε:

Για 2-4 μερίδες

1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης

9 γρ ξηρή μαγιά

250 γρ σουσάμι, ηλιόσπορους, μαυροσούσαμο, λιναρόσπορο

50 γρ ελαιόλαδο 

1/2 κ.γ. ταχίνι ολικής άλεσης

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κούπα χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε σε ενα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι, το λάδι και το νερό

2. ζυμώστε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτό το μίγμα

3. Χωρίστε τη ζύμη σε 10 κομμάτια, σε σχήμα κορδονιού μήκους 30 εκατοστών

4. Τυλίξτε σαν κουλούρια

5. Βουτήξτε τα σε νερό και στη συνέχεια μέσα στους σπόρους

6.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

7. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν χρώμα.

 

Η συνταγή προέρχεται από το φυλλάδιο της Novo Nordisk με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2015, με τίτλο "Η αξία του πρωινού"