Tι αλμυρό πρωινό να διαλέξω

2021-05-17Άρθρα

Η καλή μερα από το πρωί φαίνεται! 

Ένα θρεπτικό, πλήρες πρωινό μας δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τη μέρα. Ένα πλήρες γεύμα αποτελείται από πηγή υδατάνθρακα, πηγή πρωτεϊνης, καλά λιπαρά και λαχανικά ή φρούτα.

Πολλές οι επιλογές για γλυκά και αλμυρά πρωινά. Ας δουμε πέντε διαφορετικά αλμυρά πρωινά.

Αυγοφέτες με τυρί φέτα, ντομάτα και σπανάκι

Το αυγό είναι ο βασιλιάς του αλμυρού πρωινού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα συνταγών!

Οι κλασσικές αυγοφέτες μπορούν να γίνουν με ψωμί ολικής άλεσης και να συνοδευτούν με τυρί φέτα και λαχανικά, όπως ντομάτα και σπανάκι, για ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε πρωτεϊνη, σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά!

Αλμυρα pancakes

Ποιός είπε οτι τα pancakes γίνονται μονο γλυκά; Μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό ή/και αυγό, και ρόκα και να έχουμε ένα πληρέστατο λουκούλιο πρωινό! Για ακόμη πιο χορταστικά pancakes, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι βρώμης.

Για τα pancakes θα χρειαστείτε 1 φλ. βρώμη αλεσμένη, 1 φλ. γάλα, 1 αυγό και 1 κ.γ. baking pοwder.

Αλμυρος χυλός βρώμης

Το αγαπημένο σε πολλούς porridge μπορεί να γίνει και αλμυρό. Μπορεί να γίνει με νερό και να συνοδευτεί με τυρί, αυγό & αβοκάντο, ενώ μπορεί να προστεθεί και τριμμένο κολοκυθάκι κατά το βράσιμο του χυλού.

Σάντουιτς με τορτίγια

Όταν θέλουμε κάτι πιο εύκολο που δεν είναι τοστ, η τορτίγια έρχεται να μας δώσει τη λύση. Μπορούμε να προσθέσουμε αβοκάντο, λαχανικά ή/και μανιτάρια τυρί, αυγό και καπνιστό σολομό ή γαλοπούλα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες για ένα γρήγορο πρωινό στο λεπτό!

Vegan oμελέτα με αλεύρι ρεβυθιού και λαχανικά

Για τους αυστηρά χορτοφάγους (vegan) το αλεύρι ρεβυθιού μπορεί να αντικαταστήσει το αυγό σε μια ομελέτα.

Η βάση για την ομελέτα γίνεται αναμειγνύοντας 1/4 φλ. αλεύρι ρεβυθιού με 1/3 φλ. νερό, λίγο αλάτι ή/και διατροφική μαγιά. Μπορούν να προστεθούν στο μίγμα τα λαχανικά και μανιτάρια της επιλογής μας!