Τρουφάκια αμυγδάλου με σοκολάτα

2020-12-12Συνταγές

Με λίγα μόλις υλικά μπορείτε να φτιάξετε τρουφάκια που έχουν τη γεύση σοκολάτας αμυγδάλου.

Τα αμύγδαλα, πηγή πρωτεϊνης και καλών λιπαρών, συνδυάζονται με τη γλυκα και τις φυτικές ίνες των χουρμάδων και τα αντιοξειδωτικά του κακάο για να απολαύσετε τα ωραιοτερα τρουφάκια.

Θα χρειαστείτε:
 

  • 1/2 φλ. αμυγδαλα τριμμένα στο μπλεντερ σε μικρα κομματακια
  • 1 φλ. χουρμάδες
  • 3 κ.σ. κακάο
  • Σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματιστε στο blender τα αμυγδαλα και μετα τοποτετείστε τα σε ενα μπολ
  2. Στο blender αναμειξτε καλα τρους χουρμαδες να γίνουν παστα
  3. Προσθέστε τα αμυγδαλα και το κακαο και αναδέψτε καλα
  4. Πλάστε σε μπαλίτσες και επικαλύψτε με σοκολατα
  5. Αφηστε τα τρουφακια στο ψυγειο να δεσει η σοκολατα
  6. Καλή απόλαυση!