Apple crisp με βρώμη

2020-04-27Συνταγές

Τα μήλα είναι από τα φρούτα που διατηρούνται καιρό χωρίς να χαλάνε! Αν σας έχουν μείνει λοιπόν μήλα, μπορείτε να φτιάξετε κάτι σαν μηλόπιτα, το apple crisp, το οποίο είναι ένα γλύκισμα με βάση μήλου και από πάνω στρώση με βρώμη & ξηρούς καρπούς!

Η συνταγή είναι πανεύκολη, ετοιμάζεται γρήγορα και μπορεί να συνοδευτεί με γιαούρτι ή παγωτό!

Τι θα χρειαστείτε (για 6 χορταστικές μερίδες):

Στρώση μήλου

  • 550-600 γρ μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 30 γρ σταφίδες
  • 4 κ.σ. νερό 
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. corn flour

Στρώση βρώμης

  • 100 γρ βρώμη (rolled oats)
  • 50 γρ αλεσμενα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ καρύδια ή πεκαν
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμους.
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά τα υλικά για τη στρώση του μήλου και τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  3. Σε ένα μπολ (το οποίο μπορεί να είναι και το ίδιο μπολ που είχατε τα μηλα) αναμείξτε τα υλικά για τη στρώση της βρώμης και ρίξτε τα πάνω από τη στρώση του μήλου
  4. Ψήστε το apple scrisp στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά
  5. Καλή απόλαυση!