Banana bread με βρώμη και αλεύρι αμυγδάλου

2024-05-07Συνταγές
Banana bread με βρώμη και αλεύρι αμυγδάλου

Το κέικ μπανάνας, το κέικ που σημάδεψε την καραντίνα, είναι η τέλεια δικαιολογία για να φτιάξουμε κέικ όταν έχουμε ώριμες μπανάνες στο σπίτι! Είναι γευστικό, θρεπτικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, και συνεισφέρει στην μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μέλι ή σιρόπι ή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αμυγδαλοβούτυρο (ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι)
  • 3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ⅓ φλ. βρώμη

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς

2. Σε ένα μπολ λιώστε την μπανάνα και προσθέστε το αυγό και αναμείξτε

3. Προσθέστε το αμυγδαλοβούτυρο, την κανέλα, τη βανιλίνη, το μέλι, το λάδι και το γάλα και αναμείξτε

4. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη βρώμη, και το αλεύρι αμυγδάλου και μετά ενώστε τα δυο μίγματα

5. Ψήστε για 60-75 λεπτά.

Καλή απόλαυση!