Hummus

2021-01-24Συνταγές
Hummus

Το χούμους είναι άλλη μια κλασσική και αγαπημένη συνταγής της Μ. Ανατολής και της Μεσογείου, με υψηλή διατροφική αξία χάρη στα ρεβίθια (πηγή πρωτεϊνης και φυτικών ινών), το ταχίνι (πηγή καλών λιπαρών και πρωτεϊνης) και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (πηγή καλών λιπαρών και αντιοξειδωτικών). 

Ιδανική συνταγή, αν σας έχουν περισέψει ρεβίθια, ή αν έχετε σκοπό να φτιάξετε φαλάφελ!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας ταχίνι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 γεμάτη κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ αναμειξτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη συνταγή στις γεύσεις σας, με περισσότερο λεμόνι ή κύμινο!

Συνοδέψτε με τορτίγια κομμένη σε κομματια και ψημμένη για 10 λεπτά στο φούρνο στους 220 βαθμους.

Ταιριάζει και σε σαντουιτς με τορτίγια ή αραβική πίτα και φαλάφελ!

Καλή απόλαυση!