Overnight oats: φτιάχνουμε το πρωινό μας από το προηγούμενο βράδυ

2017-10-25Συνταγές

Η κατανάλωση πρωινού είναι μια εξαιρετική διατροφική συνήθεια. Μια κοινή δικαιολογία για την παράλειψη του πρωινού είναι η έλλειψη χρόνου. Υπάρχουν, φυσικά, πολλές λύσεις στο πρόβλημα αυτό, όπως το να ξυπνήσουμε πιο νωρίς, ή να ετοιμάσουμε το πρωινό μας από το προηγούμενο βράδυ. 

Τα overinight oats είναι μια γευστική λύση όταν δεν έχουμε χρόνο για την προετοιμασία του πρωινού. Απώς τα προετοιμάζουμε το βράδυ και το επόμενο πρωί είναι έτοιμα για κατανάλωση!

Όπως και με το χυλό βρώμης (porridge), τα overnight oats μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα υλικά και γίνουν αμέτρητοι συνδυασμοί, για να μην βαρεθούμε ποτέ!!!

Ας δούμε τη βασική συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. γάλα 1,5% ή ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας
  • 1/2 φλ. βρώμη (rolled oats για καλύτερη υφή!!!)

Προσθέστε επιπλέον υλικά όπως κανέλλα, chia seeds, λιναρόσπορο, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αποξηραμένα φρούτα, ταχίνι, μέλι, φυστικοβούτυρο, ή κόψτε φρούτα το πρωί! Ακόμη μπορείτε να προσθέστε κακάο σε σκόνη για σοκολατένια γεύση!

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ/δοχείο που κλείνει με καπάκι ανακατέψτε την βρώμη και το γάλα, ώστε όλη η βρώμη να μουσκέψει.
  2. Προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας και ανακατέψτε.
  3. Κλείστε καλά το καπάκι και αφήστε το δοχείο στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  4. Το επόμενο πρωί απολαύστε το πρωινό σας!!!

 

Μπορείτε να πάρετε ιδέες από εδω:

https://minimalistbaker.com/peanut-butter-overnight-oats/

http://www.quakeroats.com/cooking-and-recipes/overnightoats

http://www.foodnetwork.com/healthyeats/recipes/2015/05/as-you-like-it-ov...