Scones με σταφίδες

2020-05-01Συνταγές

Τα scones είναι κλασσικά Αγγλικά μπισκότα τα οποία προσφέρονται με το afternoon tea (απογευματινό τσάι) και συνοδεύονται με μια γευστικότατη κρέμα, την clotted cream & μαρμελάδα.

 

Θέλετε να βρείτε εύκολες & θρεπτικές συνταγές; Είστε στο σωστό μέρος!

 

Η συνταγή τους είναι πανεύκολη, και το αποτέλεσμα, σε ταξιδεύει στο Λονδίνο! Η παρούσα συνταγή είναι του Jamie Oliver με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις!

Τι θα χρειαστείτε (για 18 κομμάτια):

  • 150 γρ σταφίδες (ή και άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας)
  • 150 γρ βούτυρο
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κ.σ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ή γάλα 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζαχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας μεχρι το μίγμα να γινει μικρα κομματακια
  3. Στη μέση του μπολ καντε χώρο και ρίξτε τα αυγά & το γάλα και αναμείξτε τόσο όσο να σχηματίζεται η ζύμη. 
  4. Στη συνέχεια προσθέστε τις σταφίδες. Σημαντικό να μην πλάσετε την ζύμη πολύ!!!
  5. Αφηστε τη ζυμη στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  6. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ύψος 2-3 εκατοστών.
  7. Με κουπ φτιάξτε στρογγυλά μπισκοτακια-scones, και τοποετήστε σε αντικολλητικό χαρτί ανάποδα (ώστε από πάνω να είναι ευθεία η ζύμη). 
  8. Με ένα πινέλο περάστε με γάλα τα scones
  9. Ψήστε για 15 λεπτά
  10. Καλή απόλαυση!