Sorbet καρπούζι
Αν σας αρέσει το καρπούζι αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για παγωτίο sorbet καρπούζι!
Τι θα χρειαστείτε:
1 καρπούζι
Εκτέλεση:
1. Κόψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και βγάλτε τα σποράκια.
2. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε μια σακούλα τροφίμων και αφήστε τα να παγώσουν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
3. Σε ένα μπλέντερ βάλτε λίγα λίγα τα κομμάτια και ανακατέψτε καλά.
4. Τοποθετείστε σε 1 μεγάλο ή 2 μικρά δοχεία και αφήστε το sorbet να παγώσει.
Μετά από 1 με 2 ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα PureWow http://www.purewow.com/recipes/One-Ingredient-Watermelon-Sorbet
Τα διατροφικά νέα των εβδομάδων 25 Δεκέμβρη 2017 -5 ιανουαρίου 2018
1. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά. Θέτουμε νέους στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι φέτος είναι η χρονιά που θα τα καταφέρουμε. Από τους στόχους που θέτουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον ένας στόχος αφορά τη διατροφή και την απώλεια βάρους. Κάποιες φορές κάτι πετυχαίνουμε, άλλες τα παρατάμε νωρίς!
2. Τι δώρο θα πάρουμε στους αγαπημένους μας; Πάρτε ιδέες για δώρα σε φίλους και συγγενείς που προσέχουν τη διατροφή τους!!!
3. Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης δεν θα δούμε καμία αλλαγή! Φέτος μετατρέψτε τις αρνητικές σκέψεις σας σε θετικές και δείτε την αλλαγή!
4. Μετά τις γιορτές επανέρχονται στο προσκήνιο οι δίαιτες "αποτοξίνωσης".
Το σώμα μας, όμως, δεν χρειάζεται αποτοξίνωση, καθώς έχει το ήπαρ και τους νεφρούς μας για αυτή την πολύ σημαντική λειτουργία που ουσιαστικά μας κρατάει εν ζωή!
Ούτε είναι η αποτοξίνωση το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να χάσουμε βάρος! Η απώλεια βάρους και οι "τοξίνες" δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!
Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που λόγω ασθένειας δεν μπορεί ο οργανισμός μας να αποτοξινωθεί σωστά κανένα τσάι, χυμός, έμπλαστρο , τρόφιμο ή συμπλήρωμα δεν θα μας βοηθήσει! Θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο!
5. Στις γιορτές πάντα ξεφεύγουμε λίγο! Όταν τελειώνουν οι γιορτές και θέλουμε να επανέλθουμε σε μια πιο υγιεινή διατροφή ας θυμηθούμε 4 λόγους που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας για υγιεινή διατροφή!
6. Ο διαιτολόγος δεν είναι μόνο για αδυνάτισμα (ούτε για ζύγισμα)! Για ποιούς άλλους λόγους επισκεπτόμαστε τον διαιτολόγο-διατροφολόγο;
7. Τι θα φάμε για πρωινό το ΣΚ; Τα αυγά Benedict είναι μια χορταστικότατη επιλογή για πρωινό (ή καλύτερα brunch)! Αντί να τα συνοδέψετε με μπέικον, προτιμήστε τα με καπνιστό σολομό!!!
Ρυζόγαλο με ρύζι που περίσσεψε
Αν σας έχει περισσέψει σκέτο βρασμένο ρύζι μπορείτε να φτιάξετε ρυζόγαλο εντός 20 λεπτών!
Τι θα χρειαστείτε:
- Το ρύζι που έχει περισσέψει
- Ίση ποσότητα γάλακτος 1,5%, ή γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού ή καρύδας
- Καρυδάκι, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- Λίγη ζάχαρη, μέλι, στέβια ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
- Λίγο λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράστε το ρύζι με το γάλα μέχρι να βράσει.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι να γίνει χυλός.
- Δοκιμάστε και εαν χρειάζεται προσθέστε λίγη ζάχαρη, ή μέλι, ή στέβια ή άλλο γλυκαντικό.
- Ρίξτε μια πρέζα αλάτι αν το ρύζι δεν είχε αλατιστεί.
- Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το καρυδάκι, την κανέλα ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας
- Απολαύστε το γλυκό σας!
Μπορείτε κατά το ανακάτεμα να προσθέστε και κάποιο λικέρ, ή κακάο για σοκολατένιο ρυζόγαλο.
Η συνταγή προέρχεται από το The Kitchn ( http://www.thekitchn.com/this-is-the-best-thing-to-do-with-your-leftover... )
Τα διατροφικά νέα της εβδομάδας 2-7 Οκτώβρη 2017
1. Γνωρίζετε ότι ένα πορτοκάλι μας δίνει όση βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) χρειαζόμαστε την ημέρα;
Άλλες καλές πηγές βιταμίνης C είναι οι πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, οι φράουλες, το πεπόνι, η ντομάτα, και το σπανάκι!
Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του Σιδήρου, ειδικά όταν τρώμε φυτικές πηγές Σιδήρου, όπως οι φακές!
2. Ο χυλός βρώμης ή porridge όπως ονομάζεται στα Αγγλικά, είναι μια θρεπτικότατη επιλογή για πρωινό ή βραδινό, ακόμη και για μεσημεριανό ακολουθώντας συνταγές με κοτόπουλο και λαχανικά.
Τα οφέλη του πιάτου αυτού είναι πολλά, παρά την πανεύκολη συνταγή του! Αποτελεί πηγή μαγγανίου, χαλκού, σιδήρου και βιταμινών των συμπλέγματος Β, καθώς και φυτικών ινών, μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα! Μάλιστα, η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή β-γλυκανών, φυτικών ινώνπου βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ !
3 γραμμάρια β-γλυκανών την ημέρα (ή 70 γρ βρώμη) βοηθούν στη μείωση της LDL "κακής" χοληστερόλης κατά 7%, περίπου όσο και οι στατίνες!
Επιπλέον, οι φυτικές ίνες χρησιμοποιούνται ωε καύσιμο από τα βακτήρια του παχέος εντέρου μας, παράγοντας βουτυρικό οξύ που φααίνεται να έχιε αντι-καρκινική δράση στο παχύ έντερο!
Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγώνια, λοιπόν! Μειωμένη χοληστερόλη, μειωμένος κίνδυνος για καρκίνο του π. εντέρου και μια απλή, βασική συνταγή που μπορεί να μετατραπεί στο λεπτό σε πανδαισία με την προσθήκη φρούτων, ξηρών καρπών, κανέλλας, και ό,τι άλλο θέλουμε!
Φυσικά, δεν είναι συνετό να πούμε ότι θα φάμε τη βρώμη μας σαν χυλό ή μπάρα δημητριακών με την προσθήκη αρκετής ζάχαρης ή μελιού και να περιμένουμε στο ακέραιο τα οφέλη!
Διαβάστε το άρθρο μου Φυτικές ίνες και βρώμη: ο ρόλος τους στην υγεία μας.
3. Χυλός βρώμης: το σούπερ πρωινό!
Είναι εύκολο, γρήγορο, γευστικό και μπορούμε να το φτιάξουμε σε αμέτρητες παραλλαγές, όπως μας αρέσει!
Διαβάστε διάφορες ιδέες για porridge εδώ.
4. Σας περίσεψαν ρεβίθια; Φτιάξτε χούμους και πάρτε ιδέες για σνακ με χούμους από τα FOOD VIDEOs!