Bagels με 2 υλικά

2023-04-26Συνταγές
Bagels με 2 υλικά: γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τα bagels μοιάζουν με τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, και μπορούμε σε μισή ώρα να έχουμε τα δικά μας έτοιμα προς κατανάλωση, χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά!

Είναι ιδανικά για πρωινό ή brunch, και μπορούν να γίνουν ακόμη πιο θρεπτικά με χρήση αλεύρου ολικής που φουσκώνει μόνο του (υπάρχει στα σουπερμαρκετ) και με την προσθήκη σπόρων μέσα στη ζύμη.

Για 4 χορταστικά bagels (6 μικρά) θα χρειαστείτε:

  • 1 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι και σπόρους για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Αναμείξετε πολύ καλά τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια μάζα ζύμης
  2. Χωρίστε το μίγμα σε 4-6 κομμάτια
  3. Πλάστε μπαλίτσες ζύμης και κάντε στη μέση μια τρύπα
  4. Περάστε το bagel με λιγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σπόορυς ή/ και σουσάμι
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
  6. Διατηρείστε στο ψυγείο ή την κατάψυξη

 

Tip: Μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο με τρούφα αντί για ελαιόλαδο για να δώστε γεύση τρούφας στο bagel.