Πώς να μην σας στεναχωρήσει ξανά η ζυγαριά!

2017-12-20Άρθρα

Πόσες φορές έχουμε ανεβεί στη ζυγαριά και έχουμε στεναχωρηθεί ή απογοητευτεί... Προσέχουμε τη διατροφή μας, γυμναζόμαστε και εκείνη εκεί σταθερή!

Πόσο σημαντικός, όμως, είναι ο αριθμός που δείχνει η ζυγαριά;

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δούμε πώς τα πήγαμε στη δίαιτά μας, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος! Η ζυγαριά δεν μας δείχνει όλη την αλήθεια για το σώμα μας!

Η ζύγιση μας δείχνει την λιπώδη και την άλιπη μάζα μαζί, άρα δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τη σύσταση του σώματός μας και την πρόοδο της απώλειας βάρους απλά με το νούμερο που μας δείχνει η ζυγαριά.

Έτσι, μπορεί να μένει σταθερή, αλλά να χάνουμε λίπος και να αυξάνουμε μυική μάζα (που είναι το ιδανικό), και μπορεί να μειώνεται γρήγορα το βάρος, αλλά να χάνουμε μυική μάζα! Γι' αυτό άλλωστε κάνουμε και την ανάλυση σύσταση σώματος (λιπομέτρηση) και αξιολογούμε την πρόοδό μας σε βάθος χρόνου! Μάλιστα, τα ρούχα μπορεί να είναι καλύτερος δείκτης απώλειας λίπους από τη ζυγαριά!

Είναι καλό να θυμόμαστε, επίσης, ότι το βάρος μας αυξομειώνεται μέρα με τη μέρα και μέσα στη μέρα. Δεν γίνεται σε 1 μέρα να χάσαμε ή να πήραμε 1 κιλό. Αν ζυγιζόμαστε κάθε μέρα και βλέπουμε αυτές φυσιολογικότατες αυξομειώσεις, θα τρελαθούμε! 

Αναφορικά με το ρυθμό απώλειας βάρους ας μην ξεχνάμε ότι καθένας μας χάνει βάρος με διαφορετικό ρυθμό, ενώ ο υγιής ρυθμός απώλειας βάρους είναι 0,5-1 κιλό την εβδομάδα!