"Αυγο-τορτίγια"

2020-06-27Συνταγές
"Αυγο-τορτίγια"

Τα αυγά αποτελούν χορταστική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα. Πέρα από την κλασσική ομελέτα, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικο: την "αυγο-τορτίγια" με τυρί & γαλοπούλα. 

Κάτι μεταξύ ομελέτας & σάντουιτς η συνταγή είναι γρήγορη και πανεύκολη!

 

Εαν ψάχνετε εύκολες και γρήγορες συνταγές, βρήκατε το σωστό μέρος! Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές εδώ!

Τι θα χρειαστείτε για 1 μερίδα:

- 1 αυγό

-1 φέτα τυρί

-1 φέτα γαλοπούλα

-λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε καλά το αυγό, όπως θα κάνατε για την ομελέτα
  2. Τοποθετήστε το σε καυτό τηγάνι στο οποίο έχετε ρίξει λίγο λάδι για να μην κολλήσει το αυγό και βεβαιωθείτε οτι το (χτυπημένο) αυγό καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού
  3. Αφού μαγειυτεί και  ξεκολλάνε οι άκρες από το τηγάνι, τοποθετείστε στη μέση 1 φέτα τυρί & 1 φέτα γαλοπούλα και διπλώστε την αυγο-τορτίγια (όπως φαίνεται στην εικόνα)
  4. Συνοδέψτε το ελαφρύ γεύμα με μια πηγή υδατανθράκων (εδώ: 1/2 πίτα για σουβλάκι) και λαχανικά

Για να γίνει σαν τορτίγια το αυγό, χρειάζεται 1 αυγό, αλλιώς η αυγο-τορτίγια δεν θα μπορεί να διπλωθεί.

Καλή απόλαυση!