Gift Guide 2018: Τι δώρα να πάρουμε στους αγαπημένους μας;

2018-12-27Άρθρα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναρωτιόμστε τι δώρο να πάρουμε στους αγαπημένους μας. Τι δώρο θα πάρουμε σε κάποιον που θέλει να προσέξει την ποιότητα της διατροφής του; 

1. Βιβλιο συναταγων 

Με τη νέα χρονιά, γιατί να μην πειραματιστούμε με νέες συταγές; Ο αγαπημένος chef Jamie Oliver έχει ένα εκπληκτικό βιβλίο συνταγών (έχει μεταφραστεί στα ελληνικά), όπου κάθε συνταγή έχει 5 υλικά!!! Μάλιστα, κάτω από κάθε συνταγή θα βρούμε και πίνακα με τη διατροφική αξία του πιάτου ανά μερίδα!

Για όσους νηστεύουν, το βιβλίο της διαιτολόγου Παναγιώτας Καρακασίδου, με τίτλο “Η διατροφή στη Νηστεία" μας δίνει συμβουλές διατροφής, αλλά και πολλές νηστίσιμες συνταγές!

2. Βιβλίο διατροφης

Γνωρίζουμε πραγματικά τι σημαίνει υγιεινή διατροφή; Η παραπληροφόρηση γύρω από τη διατροφή είναι πολύ συχνή, και δυνητικά επικίνδυνη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Δεν είναι εύκολο να βρουμε βιβλία διατροφής με επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές, ενώ πολλές φορές τα βιβλία που κυκλοφορούν αναφέρονται σε αυστηρές και παράδοξες δίαιτες για απώλεια βάρους. 

Αντί να εστιάσουμε σε τέτοια βιβλία, ας δωρήσουμε βιβλία που αναφέρονται στην υγιή σχέση με το φαγητό. Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι το βιβλίο “The Angry Chef” που καταρρίπτει αρκετούς μύθους, το “Eat Up” που μας οδηγεί στο να μην βάζουμε ταμπέλες στα τρόφιμα. 

3. Μπουκάλι για νερό ή μια ωραία καράφα.

Πόσες φορές έχει περάσει η μέρα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε πιεί αρκετά υγρά; Πολλοί από εμάς ξεχνάμε το νερό ή λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε διάλλειμα. Ένα μπουκάλι-θερμός για νερό είναι εξαιρετική επιλογή για δώρο, καθώς ο παραλήπτης όχι μόνο θα έχει ένα ωραίο μπουκάλι και δεν θα χρειάζεται να αγοράσει νερό σε πλαστικά μπουκαλάκια, αυξάνοντας την περιβαλλοντική μόλυνση, αλλά είναι και ευκαιρία να πιεί νερό όποτε το θελήσει!

Αν κάποιος δουλεύει σε γραφείο, μια ωραία καράφα για το γραφείο είναι άλλη μια ωραία επιλογή!

4. Fitness tracker

Υπάρχουν πολλά fitness trackers ρολόγια στη αγορά. Αν και δεν είναι απολύτως ακριβή, μπορεί να βοηθήσουν στο να θέσουμε και να επιτύχουμε στόχους σχετικούς με την άσκηση!

5. Μινι ψυγείο ή δοχεία για φαγητό

Υπάρχουν στο εμπόριο μίνι ψυγεία, που ναι μεν είναι μικρού όγκου, αλλά χωράνε τα σνακ μας. ιδανική λύση για γραφείο, όπου δεν υπάρχει κουζίνα ή αρκετός χώρος για τα σνακ μας! Επιπλέον, υπάρχουν εξαιρετικά αεροστεγή σκεύη για φαγητό και σνακ, που διευκολύνουν τη μεταφορά των γευμάτων και των σνακ μας, ενώ μερικά είναι και σαν θερμός, κρατώντας το φαγητό κρύο ή ζεστό, αναλόγως!

Πολλές οι επιλογές για δώρα! Είναι ωραίο να κάνουμε χρήσιμα και πρακτικά δώρα. Μη ξεχνάτε ότι η υγιεινή διατροφή είναι για όλους μας, ανεξαρτήτως βάρους, ενώ τα παραπάνω δώρα είναι καλό να χαρίζονται χωρίς σχόλια για σώμα του παραλήπτη!