Παστέλι με κινόα & chia seeds

2020-04-16Συνταγές
Quinoa & chia seed brittle

Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε την κινόα σε σαλάτες & ως συνοδευτικό, δοκιμάστε να τη χρησιμοποιείστε σε μια γλυκιά συνταγή! Φτιάξτε παστέλι! 

Απολαύστε το σκέτο ως σνακ ή σε μικρά κομμάτια στο γιαούρτι σας.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. κινόα (ωμή/μη μαγειρεμένη)
  • 1/2 φλ. βρώμη
  • 1/4 φλ. chia seeds
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φρούρνο στους 160 βαθμούς
  2. Σε ενα μπολ ανακατέψτε ολα τα υλικά εκτός από το μέλι και το ελαιόλαδο
  3. Ζεστάνετε το μέλι & το ελαιόλαδο μαζί στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε ενα κατσαρολάκι
  4. Αναμείξτε τα στερεά & υγρά υλικά
  5. Σε ενα ταψί με λαδόκολλα ρίξτε το μίγμα σε σχετικά λεπτή στρώση στο κέντρο του ταψιού. Το μίγμα θα λιώσει και θα απλωθεί!
  6. Ψήστε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
  7. Αφηστε το παστελι να κρυώσει καλά και κόψτε σε κομμάτια. Αλλιώς, αφού κρυώσει λίγο, χαραξτε το παστελι σε κομμάτια και κόψτε τα εφόσον έχουν κρυώσει καλά.