Τα διατροφικά νέα της εβδομάδας 2-9 Ιουλίου 2017

2017-07-09Άρθρα

1. Από την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής από τη μελέτη των 7 χωρών μέχρι σήμερα, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για χρόνιες νόσους, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου ανά τον κόσμο και την Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως οι διαγνώσεις πληθαίνουν, και αναμένεται έως το 2035, να έχουμε 24 εκατομμύρια διαγνώσεις καρκίνου, όταν το 2015 είχαμε 14,1 εκατομμύρια διαγνώσεις. Ο τρόπος ζωής μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Μάλιστα, το 1/3 των διαγνώσεων μπορούν να προληφθούν με μείωση σωματικού βάρους, βελτίωση διατροφής και αύξησης της φυσικής δραστηριότητας! Ένα στα 10 περιστατικά καρκίνου προλαμβάνονται μέσω υγιεινής διατροφής! Διαβάστε πώς η παραδοσιακή μας διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόοσυ!

http://mantzorou.gr/el/blog/mesogeiaki-diatrofi-kai-karkinos-pos-i-prosk...

2. Το καλοκαίρι έχουμε υψηλότερες ανάγκες σε νερό, επομένως είναι συνετό να πίνουμε περισσότερα υγρά! Πώς θα μείνουμε ενυδατωμένοι αυτό το καλοκαίρι; 

http://mantzorou.gr/el/blog/kalokairi-kai-enydatosi

3. Γιατί να επιλέγουμε μόνο έτοιμα παγωτά, ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε σπίτι, γρήγορα και με απλά υλικά; Δείτε συνταγές για παγωτά από smoothies! 

https://www.youtube.com/watch?v=bS8Gr5nUw8I