Banana bread με κομματάκια σοκολάτας και καφέ

2019-06-20Συνταγές

Το κέικ μπανάνα είναι από τα αγαπημένα μου κέικ, και αυτή η συνταγή είναι η αγάπημένη μου! Η συνταγή είναι μια παραλλαγή της συνταγής της Dr Hazel Wallace, της The Food Medic.

Το κέικ είναι ιδανικό για πρωινό!

 

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 115 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. μέλι
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι (300 γρ)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. δυνατό καφέ 
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ κομμάτια σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε καφέ και αφήστε τον να κρυώσει
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
  3. Σε ένα μπολ λιώστε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και αναμείξτε με το βούτυρο με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν
  4. Προσθέστε τα αυγά και αναμείξτε καλα
  5. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα και αναμείξτε τα.
  6. Προσθέστε τα μισά στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, και αναμείξτε. 
  7. Προσθέστε στο μίγμα τον καφέ και αναμείξτε.
  8. Αναμείξτε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και προσθέστε μετά τη σοκολάτα.
  9. Ρίξτε το μίγμα σε σκεύος για ψωμί/κέικ (με αντικολλητικό χαρτί).
  10. Ψήστε το κέικ για 75 λεπτά.
  11. Καλή απόλαυση!