Σοκολατένια κεκάκια με παντζάρι

2020-11-21Συνταγές

Ακόμη και αν δεν είστε φαν του παντζαριού, αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει τη γνώμη!

Το παντζάρι δίνει γλυκιά γεύση στα κεκάκια, χωρίς όμως να καταλαβαίνει κανείς οτι τρώει παντζάρι!

Τι θα χρειαστείτε για 6 μεγαλα cupcake:

  • 1 μέτριο παντζάρι βρασμένο & αλεσμένο στο μπλέντερ (περίπου 1/4-1/2 φλιτζάνι)
  •  2/3 φλ. (150 ml) φυτικό ρόφημα ή γάλα 1,5% 
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. (90 γρ) μέλι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (100 γρ)
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/3 φλ. κακάο (30 γρ)

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε βραχάκια σοκολάτας με ρυζογκοφρέτες, cranberries & ξηρούς καρπούς;

Εκτέλεση:

  1. Αναμείξτε το παντζάρι, το γάλα/ρόφημα, το αυγό, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ αναμείξτε τα υπόλοιπα, στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, baking powder, σόδα, βανιλίνη)
  3. Αναμείξτε τα στερεά & υγρά υλικά
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σοτυς 190 βαθμούς για 20 λεπτά
  5. Καλή απόλαυση

Αν σας αρέσει η σοκολάτα και ο καφές, εδώ θα βρείτε τις μπάρες που περιμένατε!

 

Extra tips

- Αν περισέψει παντζάρι αλεσμένο, απολαύστε το πάνω σε ψωμί με τυρί κρέμα

-Για ακόμη πιο σοκολατένια γεύση προσθέστε σοκολατένιο φυτικό ρόφημα

-Αντί για μέλι μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα πορτοκάλι που ταιριάζει με τη σοκολάτα