Τα διατροφικά νέα της εβδομάδας 1-7 Μαΐου 2017

2017-05-07Άρθρα

1. Μια πολυφαινόλη που βρίσκεται στο ελαιόλαδο (hydroxytyrosol/υδροξυτυροσόλη) ενδέχεται να αντιστρέφει την αρνητική επίδραση στην υγεία μιας δίαιτας υψηλής σε λιπαρά, όπως έδειξε μια έρευνα σε ποντίκια! Σε ποντίκια που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, η υδροξυτυροσόλη μείωσε την κακή και ολική χοληστερόλη, ενώ μείωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτίωσε τα επίπεδα ηπατικών ενζύμων. Επιπλέον έρευνες πρέπει να γίνουν και στον άνθρωπο για σαφή αποτελέσματα!

http://www.medicalnewstoday.com/articles/316851.php

2. Μιας και σιγά σιγά έρχεται το καλοκαίρι και τα παγωτά ας δούμε μια εναλλακτική συνταγή μπάρας-παγωτού: μπάρες παγωμένου γιαουρτιού με σταγόνες σοκολάτας και τραγανό μούσλι!

http://mantzorou.gr/el/blog/mpares-pagomenoy-giaoyrtioy-me-stagones-soko...

3. Πολλοί αποφεύγουν την κατανάλωση γλουτένης, χωρίς ιατρικό λόγο, δηλαδή και ας μην πάσχουν από κοιλιοκάκη. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη η κατανάλωση γλουτένης δεν σχετίζεται με τη στεφανιαία νόσο! Όμως, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η αποφυγή της γλουτένης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Επομένως, δεν θα πρέπει να συστήνεται η αποφυγή της γλουτένης σε άτομα που δεν πάσχουν από κοιλιοκάκη!

http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1892

4. Πώς σαμποτάρουμε την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους, ενώ ακολουθούμε το πρόγραμμα; 

http://mantzorou.gr/el/blog/pos-sampotaroyme-tin-prospatheia-mas-gia-apo...