Τα διατροφικά νέα της εβδομάδας 21-27 Νοέμβρη σε τίτλους

2016-11-26Articles

1. Πώς γεμίζουμε το πιάτο μας;

- Το 1/2 με λαχανικά

- Το 1/4 με πηγές αμύλου (πχ. ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι)

Το 1/4 με πηγή πρωτεΐνης (πχ. κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αυγό, τυρί)

https://www.facebook.com/157783734427074/photos/a.166769386861842.107374...

 

2. Ρύζι και σακχαρώδης διαβήτης γίνεται; Πολλές φορές ακούμε ότι το ρύζι απαγορεύεται στους διαβητικούς. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όμως, όπως όλες οι πηγές αμύλου είναι καλό να καταναλώνεται με μέτρο.

http://www.medicalnewstoday.com/articles/314183.php

 

3.Αγοράζετε συχνά έτοιμες κομμένες σαλάτες; Υπάρχει κίνδυνος μόλυνδής τους με σαλμονέλλα, ενώ λόγω δημιουργίας βιοφίλμ είναι δύσκολο να ξεπλυθούν καλά!

http://www.medicalnewstoday.com/releases/314223.php

 

4. Ναι υπάρχουν και “καλά” σάκχαρα, και είναι καλά γιατί βρίσκονται μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά! 

http://mantzorou.gr/el/blog/yparhoyn-kai-kala-sakhara-sta-trofima

 

5. Μα πόση ζάχαρη υπάρχει στα αναψυκτικά;

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/nov/15/half-of-fizzy-drink...