Κρακερ βρώμης με μυρωδικά

2021-01-15Συνταγές

Είναι πανεύκολο να φτιάξουμε τα δικά μας κρακεράκια! Αν σας αρεσουν τα κρακεράκια, θα σας αρέσει πολυ αυτή η συνταγή που είναι πλουσια σε φυτικές ινες, χάρη στη βρώμη & με καλά λιπαρα χάρη στο λιναρόσπορο και το ελαιόλαδο! 

Για περίπου 12-15 crackers θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλ. βρώμη
  • 1/8 κ.γ. σόδα
  • 3 γεματες κ.σ. αλεσμενο λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μυρωδικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα θυμάρι & μιξ μπαχαρικών Προβηγκίας)
  • 6-8 κ.σ. νερό ζεστό

Εκτέλεση:

1. Προθερμανετε το φούρνο στους 160 βαθμούς 

2. Ανάμειξτε ολα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. 

3. Στη μέση του μπολ ρίξτε το νερό και το ελαιόλαδο και ανάμειξτε καλά να σχηματιστεί μια υγρή ζυμη. 

4. Σε ταψί πανω σε μια λαδόκολλα, πατηστε τη ζύμη και με τη βοήθεια μιας άλλης λαδόκολλας ανοίξτε τη ζύμη να γίνει αρκετά λεπτή σαν κρακερ.

5. Κόψτε τη ζύμη σε 12-15 κομμάτια και απομακρυνετε τα μεταξυ τους. 

6. Ψηστε για 40 λεπτά μέχρι να ροδισουν.

7. Αφήστε τα κρακερ να κρυώσουν και αποθηκεύστε σε αεροατεγες δοχείο ή απολαυστε τα σε πλατώ τυριών/αλλαντικών!