Εύκολη χαλβαδόπιτα

2021-03-17Συνταγές

Για τους λάτρεις του χαλβά, η πιο εύκολη και γρήγορη χαλβαδόπιτα!

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 συσκευασία με 2 φύλλα για πίτες
  • 170 γρ χαλβά (με κακάο ή βανίλια)
  • 70 γρ ταχίνι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 100 γρ αμύγδαλα στο μπλέντερ σε μικρά κομματακια

 

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε τη γέμιση της πίτας αναμειγνύοντας θρυματισμένο χαλβά, το ταχίνι & το μέλι, το χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. κανέλα και τα 80 γραμμάρια αμύγδαλων
  2. Σε ένα πυρεξ (ή στο χάρτινο ταψακι) τοποθετήστε το κάτω φύλλο και τοποθετήστε μέσα τη γέμιση
  3. Βάλτε από πάνω το άλλο φύλλο
  4. Πασπαλίστε το πάνω φύλλο με μιξ από 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. ζάχαρη και τα υπόλοιπα θρυματισμένα αμύγδαλα
  5. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο
  6. Καλή απόλαυση!