Μηλόπιτα με τραγανή κρούστα

2020-12-24Συνταγές

Η πιο γευστική, ελαφριά, εύκολη στην εκτέλεση, και με λίγα υλικά μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! 

Είναι τραγανή απ΄έξω και μαλακή μέσα!

Θα χρειαστείτε:
  • 2 μήλα σε κυβάκια
  • 1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 60 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. (125 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ολικής ή λευκό)
  • 1 αυγό
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

 

Έχετε δοκιμάσει apple crisp; Βάση απο καραμελωμένα μήλα με τραγανή granola βρώμης από πάνω! Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.
Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέστε το αυγό και αναμείξτε εως το μίγμα ομογενοποιηθεί.

2. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλίνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

3. Ενώστε τα υγρά και τα στερεά υλικά σιγά σιγα.

4. Προσθέστε στο μίγμα τα ψιλοκομμένα κομμάτια μήλου

5. Τοποθετείστε σε στρογγυλή, χαμηλή φόρμα για τάρτα

6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.