Τρουφάκια αμυγδάλου με σοκολάτα
Με λίγα μόλις υλικά μπορείτε να φτιάξετε τρουφάκια που έχουν τη γεύση σοκολάτας αμυγδάλου.
Τα αμύγδαλα, πηγή πρωτεϊνης και καλών λιπαρών, συνδυάζονται με τη γλυκα και τις φυτικές ίνες των χουρμάδων και τα αντιοξειδωτικά του κακάο για να απολαύσετε τα ωραιοτερα τρουφάκια.
Θα χρειαστείτε:
- 1/2 φλ. αμυγδαλα τριμμένα στο μπλεντερ σε μικρα κομματακια
- 1 φλ. χουρμάδες
- 3 κ.σ. κακάο
- Σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Θρυμματιστε στο blender τα αμυγδαλα και μετα τοποτετείστε τα σε ενα μπολ
- Στο blender αναμειξτε καλα τρους χουρμαδες να γίνουν παστα
- Προσθέστε τα αμυγδαλα και το κακαο και αναδέψτε καλα
- Πλάστε σε μπαλίτσες και επικαλύψτε με σοκολατα
- Αφηστε τα τρουφακια στο ψυγειο να δεσει η σοκολατα
- Καλή απόλαυση!
Πώς θα αποτοξινωθούμε;
Και ποιος δεν έχει ακουσει για τη "θαυματουργή" αποτοξίνωση που κάνει καλό στην υγεία, στο βάρος και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός προγραμματος διατροφής για απώλεια βάρους!
Ουσιαστικά, περιμένουμε ένα συμπλήρωμα, ένα ρόφημα ή κάποια τρόφιμα, μέσα σε λίγες μέρες από τα χρόνια ζωής μας να καθαρίσουν το σώμα μας απο τοξικές & αχρηστες ουσιες!
Σας εχω νέα!
Δεν χρειάζεστε κανένα συμπλήρωμα detox ουτε ρόφημα ουτε δίαιτα για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας! Το σώμα μας, ώντας πολυ καλα φτιαγμένο να επιβιώνει, αποτοξινώνεται μόνο του (ακόμα και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο) μέσω του ήπατος & των νεφρών, και με τη βοήθεια των πνευμόνων, του δέρματος & του γαστρεντερικού συστήματος!
Αποτοξίνωση: μύθος ή πραγματικότητα;
Μάλιστα, η αποτοξινωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σωματικό βάρος & την απώλεια βαρους!!!
Και τι γίνεται όταν δεν μπορεί να αποτοξινωθει το σώμα μας; Πάμε στο νοσοκομείο γιατί δεν θα είμαστε ζωντανοί για πολυ!
Και αν αναρωτιέστε πώς θα κάνουμε το σώμα μας να αποτοξινωνεται καλυτερα, η απάντηση είναι αρκετά απλή: ακολουθώντας μια πληρη ισσοροπημενη διατροφή που δίνει στο σωμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά!!!
Blondies με μπανάνα, κανέλα και φυστικοβούτυρο
Όταν έχεις μια πολυ ώριμη μπανάνα, την κανεις γλύκισμα! Οι μπανάνες στη ζαχαροπλαστική μπορούν να αντικαταστήσουν το βούτυρο, ενώ με τη χρήση ώριμων φρούτων σε συνταγές μειώνουμε και τη σπατάλη τροφίμων και να κάνουμε τη διατροφή μας πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Για 9 κομμάτια θα χρειαστείτε:
- 1 ώριμη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι
- 1/3 φλ φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλ μέλι ή άλλο σιρόπι
- 1/3 φλ ρόφημα αμυγδάλου ή γάλα
- 1 1/2 φλ αλεύρι βρώμης (βρώμη στο μπλέντερ)
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
2. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μπανάνα, το ρόφημα αμυγδάλου, το μέλι και το φυστικοβούτυρο.
3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά
4. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους τετράγωνο πυρέξ και ψήστε για 15 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το ωμό μίγμα με λίγη ζάχαρη & κανέλα.
Καλη απόλαυση!
Overnight oats με ροδάκινο
Τα overnight oats είναι το καλοκαιρινό porridge! Σε αυτή τη συνταγή συνδύασα το ροδάκινο με αμυγδαλοβούτυρο!
Για μια χορταστική μεριδα θα χρειαστείτε:
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1/2 φλ. γάλα ή ρόφημα αμυγδάλου
- 2 κ.σ. βρώμη
- 1 κουταλιά σπόρους chia
- 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
- ροδάκινο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαζάκι αναμείξτε όλα τα υλικά πέρα από το ροδάκινο.
2. Κλείστε το βαζάκι και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
3. Κόψτε το ροδάκινο και αναμείξτε το με τα overnight oats.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καρύδια, αμύγδαλα, ή/και να προσθέστε psyllium μέσα στο μίγμα μαζί με τα υλικά!
Καλή απόλαυση!
Δοκιμάστε επίσης weetabix tiramisu!