Ελαφριά παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα

2020-12-27Συνταγές

Η παστουρμαδόπιτα είναι κλασσικό Χριστουγεννιάτικο πιάτο στην οικογένεια. Αν και πολλοί τη θεωρούν βαριά συνταγή, και θεωρούν οτι ο παστουρμάς μυρίζει, υπαρχει μια ελαφριά συνταγή, για τους λάτρεις του παστουρμά.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας (για το πάνω & κάτω μέρος πίτας)
  • 6 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 1 ντομάτα αποφλειωμένη και χωρίς σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
  • 300 γρ τυρί κασέρι τριμμένο
  • λιγος μαϊντανός, λιγοςδυόσμος & λιγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • μαύρο σουσάμι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση:

1. Κόψτε τις φέτες του παστουρμά σε μικρές λωρίδες. Για 2-3 ώρες αφήστε τον παστουρμά σε χτυπημένο αυγό για να μην μυρίζει και να μαλακώσει.

2. Σε ενα ταψάκι απλώστε το ενα φύλλο σφολιάτας, και από πάνω ρίξτε το μισό τυρί, τις φέτες του παστουρμά, τις φέτες της ντομάτας, και τα μυρωδικά. Από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και ντομάτα.

3. Από πάνω καλύψτε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.

4. Χτυπήστε το άλλο αυγό και αλλείψτε για να κολλήσουν τα φύλλα. Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στη σφολιάτα (γύρω-γύρω και πάνω). Πασπαλίστε από πάνω με μαύρο σουσάμι.

5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

6. Καλή απόλαυση!!!