Ψωμάκια ολικής άλεσης με αλεύρι βρώμης

2020-03-20Συνταγές

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μόνοι σας ψωμί;

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
  • 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 300 γρ αλεύρι σταρένιο
  • Λίγη βρώμη & ηλιόσπορους

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε το χλιαρό νερό με τη μαγιά
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, και τα άλευρα
  4. Αναμείξτε και πλάστε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ζύμη (με το χέρι ή σε σταθερό μίξερ). Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
  5. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλίτσες ή βάλτε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  7. Με ένα πινέλο ρίξτε λίγο νερό πάνω από τα άψητα ψωμάκια και πασπαλίστε με βρώμη ή/και ηλιόσπορο (ή άλλους σπόρους)
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  9. Καλή όρεξη!

Ενδέχεται ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείτε να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο νερό!