Τηγανοψωμάκια με φέτα, μέλι και θυμάρι

2021-01-06Συνταγές

Το τηγανόψωμο είναι απο τα αγαπημένα μου πιάτα. Είτε έχει περισσέψει ζύμη από πίτσα, είτε όχι, είναι μια ωραία ιδέα για ορεκτικό ή συνοδευτικό σε τραπέζια ή ακόμη και σνακ, ειδικά όταν είναι γεμιστό με τυρί φέτα, που είναι πηγή πρωτεϊνης και Ασβεστίου. Συνοδεύεται υπέροχα με μέλι για ακόμη πιο πλούσια γεύση.

Για να γίνει πιο ελαφρύ δεν τηγανίζεται, αλλά ψήνεται σε αντικολλητικό τηγάνι!

 

Αν σας αρέσουν οι ελαφριές παραλλαγές θρεπτικών συνταγών, είστε στην κατάλληλη σελίδα! Πατήστε εδώ!

 

Τι θα χρειαστείτε για 10-13 τηγανοψωμάκια:

Για τη ζύμη:

- 300 γρ χλιαρό νερό

- 1 φακελάκι μαγιά

- 1 κ.σ. ξύδι (για τραγανή ζύμη)

- 500 γρ αλεύρι 

- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

-περίπου 250-300 γρ τυρί φέτα light

-θυμάρι

Για το σερβίρισμα:

-μέλι (θυμαρίσιο)

 

Εκτέλεση:

1. Σε ενα μπολ αναμείξτε το νερό με τη μαγιά και αφήστε τα λιγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2. Ρίξτε το αλεύρι και το ξίδι και το ελαιόλαδο και αναμείξτε καλα να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιείστε μίξερ με γαντζο.

3. Αφήστε στην άκρη τη ζύμη να διπλασιαστεί.

4. Αφού διπλασιαστεί χωρίστε τη σε μπαλίτσες και ανοιξτε τις με τον πλάστη.

5. Τοποθεστείτε μέσα τη φέτα σε μικρά κομματακια και το θυμάρι και κλείστε τη ζύμη σαν να είναι φάκελος. Ξαναπεράστε με τον πλάστη ή πατήστε την καλά με το χέρι και λιγο νερό να κλείσουν τα ανοίγματα της ζύμης.

6. Ψήστε για περίπου 3-4 λεπτά ανά επιφάνεια, σε αντικολλητικό τηγάνι το κάθε πιτάκι.

7. Σερβίρετε με μέλι.

 

Καλή απόλαυση!

 

Η συνταγή είναι παραλλαγή της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη.