Τραχανότο με μανιτάρια

2017-01-23Συνταγές

Τραχανότο με μανιτάρια: μια διαφορετική συνταγή με τρχανό!

Ενώ συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τον τρχανό για σούπα ο γλυκός τραχανός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συνταγές, αντικαθιστώνας το ρύζι και τη μανέστρα. Έτσι, επιλέγουμε τοπικά προϊόντα και δίνουμε μια νέα υφή και γέυση στο πιάτο μας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 120 γρ. τραχανό γλυκό σταρένιο
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 200 ml νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών 
  • 20 ml λευκό κρασί
  • 30 γρ. παρμεζάνα 
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Σε ένα γουόκ/ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

2. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε με τον τραχανό στο γουόκ/τηγάνι να σοταριστούν για λίγο.

3. Ανακατέυουμε το νερό με το ζωμό λαχανικών και αφού σβήσουμε τον τραχανά με λευκό κρασί, βάζουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας καλά. 

4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα για να δέσει το φαγητό.

5. Σερβίρουμε σκέτο ή προσθέτουμε από πάνω το κατίκι Δομοκού ή γιαούρτι.